В даний час в психологічному консультуванні практикується один з напрямків арт-терапії «Казкотерапія». З кожним днем казкотерапія стає все більш популярною. Це пов'язано з тим, що сенс казки сприймається відразу на двох рівнях, свідомому і підсвідомому.

Казкотерапія - це напрям практичної психології, що використовує ресурси казок для вирішення цілого ряду завдань: виховання, освіту, розвиток особистості та корекція поведінки. Казкотерапія може використовуватися при роботі з дітьми дошкільного віку, підлітками і дорослими. При цьому цей метод підходить для людей з вищою освітою і для тих, хто її не має. Для чоловіків і жінок. Використання терапевтичної казки дозволяє обійти психологічний опір клієнта і навіть попрацювати з проблемою, яку з тієї чи іншої причини клієнт поки не готовий озвучити. У найкоротші терміни можливо опрацювати з клієнтом стресові або конфліктні ситуації. З дітьми пропрацювати всілякі страхи. Показати на прикладі казкових персонажів шляхи вирішення проблем і т.д.

Казкотерапія - це лікування казками, ми маємо на увазі спільне з клієнтом відкриття тих знань, які живуть у душі і є в даний момент психотерапевтичними.

Казкотерапія - це процес пошуку сенсу, розшифровки знань про світ і системі взаємовідносин в ньому.

Казкотерапія - це процес утворення зв'язку між казковими подіями та поведінкою в реальному житті. Це процес перенесення казкових змістів у реальність.

Казкотерапія - процес активізації ресурсів, потенціалу особистості.

Казкотерапія - процес екологічного виховання дітей.

Казкотерапія - це процес об'єктивізації проблемних ситуацій.

Казкотерапія - процес покращення внутрішньої природи й світу навколо.

Казкотерапія - це ще і терапія середовищем, особливою казковою обстановкою, в якій можуть проявитися потенційні частини особистості, щось нереалізоване, може реалізуватися мрія, а головне, в ній з'явиться почуття захищеності і аромату Таємниці ...